
Która z Was oprze się, naturalnej maseczce, która działa jak krem nawilżający, delikatnie złuszcza i redukuje zaczerwienienia? Zobacz mój przepis na najlepszą maseczkę!
Która z Was oprze się, naturalnej maseczce, która działa jak krem nawilżający, delikatnie złuszcza i redukuje zaczerwienienia? Zobacz mój przepis na najlepszą maseczkę!
Często pytacie mnie w której osłonce się parzy, a w której się wędzi. Chodzi o osłonkę białkową i poliamidową. Dlatego postanowiłam przybliżyć Wam w tym wpisie osłonkę białkową. Opowiem dlaczego jest sztuczna, a jej skład to surowiec pochodzący ze skóry bydlęcej.
Mąka orkiszowa to coraz najczęściej używana mąka w naszym domu. Orkisz to gatunek zboża stanowiący odmianę pszenicy, ale jest zdecydowanie zdrowszy. Stosowanie mąki orkiszowej przynosi wiele korzyści ze względu na jej właściwości zdrowotne.
Kurkuma to najzdrowsza przyprawa na świecie! W tym wpisie dowiesz się dlaczego!
Czy wiesz, że czarnuszka to źródło niesamowitych substancji pozytywnie wpływających na zdrowie? W tym artykule skupiam się właśnie na tym dlaczego warto zwrócić na nią uwagę!
Każdy początkujący jak i zajmujący się już od lat destylacją wie jak ważną odgrywają rolę w produkcji bimbru. To właśnie dzięki nim możliwy jest proces fermentacji.
Jestem domowym piwowarem z 10letnim doświadczeniem, dziś mam przyjemność przygotować dla Was instrukcję prawidłowego warzenia piwa z brewkitu!
Życzę miłej lektury!
Zastanawiasz się jak i co przygotowywać w garnku rzymskim? Przygotowałam dla Ciebie listę potraw, które na pewno wyjdą jeśli zrobisz je w tym wyjątkowym naczyniu!
7 przypraw to libańska przyprawa znana najbardziej w krajach Zatoki Perskiej.
Boczek pieczony w rękawie z dodatkiem czosnku i tymianku będzie doskonały jako wędlina na kanapki. Boczek będzie miękki i aromatyczny, a co najważniejsze nie będzie bombą cholesterolową.
Aronia kojarzy się nam z końcem lata i początkiem jesieni. Jej owoce są bardzo charakterystyczne w smaku, ale kilkoma prostymi zabiegami da się sprawić, aby nam smakowały. Zapraszamy na nalewkę z aronii.
Mocna, wyrazista i mająca właściwości lecznicze. Taka właśnie jest Pigwówka Bieszczadzka. Jest to jedna z najpopularniejszych nalewek w naszym kraju! A miesiące październik i listopad są właśnie pod znakiem PIGWY!
Nalewka ma głęboki złoty kolor oraz smak, który łączy nuty kwaśne ze słodkimi. Nalewkę koniecznie wypróbuj zimą, na pewno Cię rozgrzeje.
Jak używać zaprawki PIGWÓWKA BIESZCZADZKA?
To bardzo proste!
Odstaw napój na minimum 24 godziny. Im dłużej wstrzymasz się ze spróbowaniem tym lepiej składniki się ze sobą przegryzą!
Gotowe :)