Zakwas na żur - przepis krok po kroku! 0
Zakwas na żur - przepis krok po kroku!

Żurek to moje ulubione niedzielne śniadanie, dlatego postanowiłam zrezygnować z kupowania gotowego zakwasu w plastikowych lub szklanych butelkach.
Domowy zakwas jest w moim domu nowością. Powstały zakwas przelewam do butelek szklanych i trzymam w lodówce obok zakwasu na chleb. W każdym razie zakwas na żurek powstaje i polecam przygotowanie go w domu o jest proste i niekłopotliwe. Wykorzystuje do tego zwykłą mąkę żytnią 2000 :)

czytaj całość »
Podpuszczka do sera 0
Podpuszczka do sera

Podpuszczka to najprawdopodobniej pierwszy enzym używany podczas wytwarzania żywności. Jest to enzym trawienny znajdujący się w żołądkach cieląt, ale można go pozyskać również w inny sposób - będzie to alternatywa dla wegetarian.

czytaj całość »
Maseczka z kurkumy 0
Maseczka z kurkumy

Która z Was oprze się, naturalnej maseczce, która działa jak krem nawilżający, delikatnie złuszcza i redukuje zaczerwienienia?  Zobacz mój przepis na najlepszą maseczkę!

czytaj całość »
Pigwówka Bieszczadzka 1
Pigwówka Bieszczadzka

Mocna, wyrazista i mająca właściwości lecznicze. Taka właśnie jest Pigwówka Bieszczadzka. Jest to jedna z najpopularniejszych nalewek w naszym kraju! A miesiące październik i listopad są właśnie pod znakiem PIGWY!

Nalewka ma głęboki złoty kolor oraz smak, który łączy nuty kwaśne ze słodkimi. Nalewkę koniecznie wypróbuj zimą, na pewno Cię rozgrzeje.

Jak używać zaprawki PIGWÓWKA BIESZCZADZKA?

To bardzo proste!

  1. 4litry wódki o mocy 45% wlej do balonu/gąsiora
  2. Dodaj 360 gram cukru
  3. Następnie wlej esencję smakową (możesz kupić ją u nas w sklepie)
  4. Dokładnie wszystko wymieszaj

Odstaw napój na minimum 24 godziny. Im dłużej wstrzymasz się ze spróbowaniem tym lepiej składniki się ze sobą przegryzą!

 

Gotowe :)

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium