Drożdże do wina BROWIN FERMIVIN (wina białe i czerwone)
Opis
Drożdże do wina BROWIN FERMIVIN (wina białe i czerwone)
Drożdże FERMIVIN to uniwersalny szczep drożdży do wina białych, czerwonych, musujących, a także do miodów pitnych.
DROŻDŻE DOSKONAŁE DO WIN Z:
z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, śliwek węgierek.
DLACZEGO WARTO UŻYWAĆ DROŻDŻY FERMIVIN?
zapewniają szybką i stabilną fermentację
pracują nawet w trudnych warunkach
świetnie sprawdzą się przy wyrobie miodów pitnych
pozwalają zachować aromat owoców
poradzą sobie z restartem nastawu, gdy wino przestanie pracować.
JAK UŻYWAĆ DROŻDŻY FERMIVIN?
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Szczegóły produktu:
Składniki | drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu. |
Alkohol | do 15% |
Temperatura fermentacji | 14-35% |
Opakowanie | 7g |
Rodzaj wina | wszystkie rodzaje win |
Na ile litrów | 10-35l |