Drożdże do wina BROWIN FERMICRU LS2 (wszystkie rodzaje wina)
Opis
Drożdże do wina BROWIN FERMICRU LS2 (wszystkie rodzaje wina)
Drożdże FERMIVIN to szlachetne, uniwersalne, suszone drożdże przeznaczone do wszystkich rodzajów win.
Drożdże FERMIVIN:
zapewniają szybką i stabilną fermentację nawet w trudnych warunkach
mają neutralny wpływ na aromat wina
pozwalają zachować aromat owoców z których powstaje trunek
sprawdzają się do restartu fermentacji
Do jakich wina najlepsze będą drożdże fermivin?
Do win: z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, czarnego bzu, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód.
Jak używać drożdży FERMIVIN?
1. Zawartość torebki wymieszaj w 100ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C
2. Całość pozostaw na 20min w temperaturze pokojowej
3. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu
Szczegóły produktu:
Składniki | drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu. |
Alkohol | do 16% |
Temperatura fermentacji | 14-28 °C |
Opakowanie | 7g |
Rodzaj wina | białe wino, różowe wino, czerwone wino |
Na ile litrów | 10-35l |