Drożdże do wina do restartu, wznowienia fermentacji COOBRA

Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,39 zł 9.39
ilość szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Drożdże do wina do restartu, wznowienia fermentacji COOBRA

Zatrzymanie fermentacji może mieć różne przyczyny,

ale jeśli przyczyniły się do tego słabe drożdże to COOBRA RESTART będzie doskonałą deską ratunku dla Twojego nastawu.

Dlaczego warto używać drożdży COOBRA do restartu?

są drożdżami wysokoalkoholizującymi, dzięki czemu pomogą wznowić fermentację wina i innych trunków
są łatwe w użyciu - wymagają jedynie uwodnienia na pół godziny przed zadanie

Jak używać drożdży COOBRA do restartu?

1.Zawartość opakowania rozpuść w 200 ml wody o temperaturze 22-25°C. Po 30 minutach drożdże powinny zacząć pracę, co rozpoznasz po spienieniu zaczynu. Dodaj całość do nastawu i dokładnie wymieszaj.

2.W przypadku zatrzymania fermentacji po kilku dniach, drożdże muszą być przygotowane na zawartość alkoholu w nastawie. Najpierw rozpuść je w 100 ml wody o temperaturze 25°C i odstaw na 20 minut. Po tym czasie dodawaj po 1 łyżce nastawu w odstępach co 15 minut przez 2 godziny. Zahartowane drożdże są gotowe do wykonania restartu.

Sposób na uwodnienie drożdży z hartowaniem:

Hartowanie jest istotne w przypadku, gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji.
1. Drożdże wsyp do około 100ml wody o temperaturze około 25C, dokładnie mieszaj i zostaw na 20 minut
2. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodaj po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez około 2 godziny.

Szczegóły produktu:

Opakowanie 21g
Rodzaj wina do restartu wina
Na ile litrów 25l trunku

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium