Drożdże do wina BROWIN FERMICRU VR5 (wina czerwone)
Opis
Drożdże do wina BROWIN FERMICRU VR5 (wina czerwone)
Drożdże FERMICRU VR5 to uniwersalny szczep drożdży do wina czerwonego.
DROŻDŻE DOSKONAŁE DO WIN Z:
z aronii, czarnego bzu, czarnych porzeczek, czarnych winogron, czereśni, wiśni, jagód, jeżyn, malin i śliwek.
DLACZEGO WARTO UŻYWAĆ DROŻDŻY FERMICRU VR5?
zapewniają szybką i stabilną fermentację
pracują nawet w trudnych warunkach
świetnie sprawdzą się przy wyrobie miodów pitnych
pozwalają zachować aromat owoców
poradzą sobie z restartem nastawu, gdy wino przestanie pracować.
JAK UŻYWAĆ DROŻDŻY FERMICRU VR5?
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
SKŁADNIKI DROŻDŻY FERMICRU VR5:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 16% |
Temperatura fermentacji | 10-35°C |
Opakowanie | 7g |
Rodzaj wina | wina czerwone |
Na ile litrów | 10-35l |