Drożdże do wina BROWIN FERMIVIN PDM (do trudnej fermentacji)
Opis
Drożdże do wina BROWIN FERMIVIN PDM (do trudnej fermentacji)
Drożdże FERMIVIN PDM to uniwersalny szczep drożdży do wszystkich rodzajów win.
DLACZEGO WARTO UŻYWAĆ DROŻDŻY FERMIVIN PDM?
zapewniają szybką i stabilną fermentację
pracują nawet w trudnych warunkach
świetnie sprawdzą się przy wyrobie miodów pitnych
pozwalają zachować aromat owoców
poradzą sobie z restartem nastawu, gdy wino przestanie pracować.
JAK UŻYWAĆ DROŻDŻY FERMIVIN PDM?
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina
Szczegóły produktu:
Składniki | drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu. |
Alkohol | do 16% |
Temperatura fermentacji | 10-35°C |
Opakowanie | 7g |
Rodzaj wina | wszystkie rodzaje win |
Na ile litrów | 10-35l |