Anyż mielony 35g
Opis
Anyż mielony 35g
Anyż stosuj podczas przeziębień!
Anyż prawdopodobnie pochodzi z wschodnich obszarów basenu Morza Śródziemnego, chodź pochodzenie to nie jest do końca wyjaśnione. Warto wspomnieć, że anyż gwieździsty i anyż to nie ta sama roślina. Biedrzeniec anyż (anyż, anyżek) to gatunek jednorocznej rośliny z rodziny selerowatych. Jego smak jest słodszy i delikatniejszy niż jego dalekowschodni odpowiednik. Różni się również między sobą swoimi właściwościami.
Właściwości anyżu:
ułatwia proces trawienia,
zwiększa apetyt,
wspomaga produkcję mleka u kobiet karmiących,
pomaga w leczeniu bólu gardła
Możliwości zastosowania anyżu mielonego:
idealnie nadaje się do nalewek i drinków,
często spotykany w cukiernictwie do ciast i ciasteczek,
czasami dodawany do chleba,
pasuje do potraw drobiowych i słodkich sosów
Ciekawostki:
Anyż mielony cieszy się największą popularnością w okresie jesienno-zimowym, gdyż świetnie pasuje do grzanych alkoholi oraz do wypieków o korzennym smaku typu piernik.
Możesz go dodawać do dań prosto z opakowania. Pamiętaj jednak, żeby nie przesadzić z ostrością ponieważ może zdominować potrawę.
Szczegóły produktu:
KRAJ POCHODZENIA | EGIPT |
WAGA | 35g |
OPAKOWANIE | Torebka typu DOYPACK z okienkiem |
Sprawdź również | ANYŻ GWIAZDKA 15G, 2633; ANYŻ GWIAZDKA 100G, 1831; ANYŻ GWIAZDKA 500G, 3325; ANYŻ MIELONY 300G, 1200; ANYŻ ZIARNO 35G, 1898; ANYŻ ZIARNO 150G, 4311; |