Działamy bez opóźnień! Zamówienia złożone do godziny 12:00 (opłacone lub za pobraniem) wysyłamy tego samego dnia!

 

Jelita na kiełbasę, akcesoria do wyrobu wędlin

Oferujemy jelita na kiełbasę naturalne, wieprzowe i baranie. Wyrób domowych kiełbas staje się coraz bardziej popularny. Coraz więcej osób poszukuje sprawdzonego sklepu, gdzie może kupić jelita naturalne. Produkując własne wędliny i kiełbasy mamy pewność co do ich składu. Wśród Polaków jest coraz większa świadomość zdrowego odżywiania. Swojskie kiełbasy i wędliny bez konserwantów, nie tylko są pyszne, ale i zdrowsze. Domowa Spiżarnia to sklep internetowy, w którym zamówisz jelita naturalne wieprzowe, wołowe i baranie.

Jelita naturalne do kiełbas w sklepie internetowym Domowa Spiżarnia

Oferowane przez nasz sklep masarski jelita naturalne, doskonale nadają się do kiełbas, parówek, kabanosów. U nas znajdziesz naturalne jelita baranie, wieprzowe i wołowe we wszystkich kalibrach stosowanych w masarstwie. Są one bowiem podstawą przy produkcji kiełbas. Dobierając odpowiedni kaliber jelita, możesz przygotować grube i cienkie kiełbasy, parówki czy kabanosy.

Rozkoszuj się w przepysznym smaku kiełbas krakowskich, białych czy swojskich, które są doprawione dokładnie takie, jak lubisz. Jelita sprzedawane w naszym sklepie to świetny produkt dla miłośników domowego wędliniarstwa. Są to produkty pochodzenia naturalnego, które nadają się do spożycia. Pamiętaj, aby nie mrozić jelit naturalnych, ponieważ tracą swoją elastyczność. Jelita należy przechowywać w lodówce lub chłodni (najlepiej w temperaturze 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres.

Jak przygotować jelita do kiełbasy?

Zanim rozpoczniesz nadziewanie kiełbas farszem, pamiętaj, aby odpowiednio przygotować jelita. Zakupione jelita do kiełbasy są zasolone i spakowane w foliowe woreczki. Należy dobrze je wypłukać z soli, a następnie namoczyć. Dzięki temu dokładnie oczyścimy je z kryształków soli, które mogłyby rozerwać jelita podczas naciągania na lejek nadziewarki.

jak przygotować jelitaJelita dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli.

gdzie kupić jelita naturalneNamocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut.

jelitado kiełbasyWymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (zalecamy zostawić je w wodzie na całą noc).

naturalne jelita baranieWypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.

Dodatki do produkcji domowej kiełbasy

U nas zamówisz jelita w dobrej cenie, a Twoje zamówienie wyślemy w 24 godziny. W ofercie znajdziesz jelita naturalne w małych i dużych opakowaniach. Nie wiesz jakie jelita do kiełbasy krakowskiej, białej czy swojskiej wybrać? Skontaktuj się z nami! Z przyjemnością podpowiemy jaki kaliber sprawdzi się najlepiej do Twoich kiełbas. Koniecznie zajrzyj również na nasz blog, gdzie możesz znaleźć przepisy na domowe wędliny i kiełbasy.

Naturalne osłonki do wędlin i domowych wyrobów mięsnych

Jeśli chcemy w domowych warunkach przygotować zdrową i smakowitą kiełbasę, zdecydowanie powinniśmy wybierać tylko naturalne osłonki. Dlaczego? Dlatego, że tylko takie będą stanowić gwarancję smaku, kształtu oraz odpowiedniej konsystencji po obróbce cieplnej. Poza tym pozwolą one na uniknięcie ewentualnych konserwantów oraz sztucznych dodatków. Oferujemy wersje baranie, wieprzowe oraz wołowe. Każde do specjalnego rodzaju mięsa. Wersje pochodzące z natury to jednocześnie jedyny sposób na to, aby nasz ostateczny wyrób wyróżniał się soczystością oraz trwałością aromatu. A także na spokojne wypełnianie farszem ze względu jego swoją wytrzymałość. Wierzymy, a wręcz jesteśmy pewni, że nasza selekcja w tej kategorii zadowoli nawet bardzo wymagających smakoszy. Z nią bez problemu można wyrabiać szeroką gamę na przykład kiełbas – od surowej, poprzez śląską, aż do frankfurterek. Ponadto to asortyment, który sprawdzi się zarówno w rękach początkujących, jak i bardziej zaawansowanych rzemieślników. Duże opakowania oraz długie jelita sprawiają, że zakupy u nas są bardzo opłacalne. To zdrowie w bardzo przystępnej cenie.

Naturalne jelita wieprzowe, wołowe i baranie

Choć może się wydawać, że nadziewanie osłonek należy do trudnych czynności, w rzeczywistości jest to proces bardzo prosty. Każdy wytrawny, domowy producent wędlin z pewnością szybko go opanuje. Istotne jest, aby nasz farsz miał odpowiednią gęstość oraz konsystencję. Pozwoli to na bezpieczne nadziewanie. Oczywiście parametry te zależą od proporcji użytego mięsa i reszty składników oraz wody. Samą czynność najłatwiej wykonać, używając maszynki do mięsa. Na nią właśnie naciągamy osłonę. Po wypełnieniu na końcach zawiązujemy supełki. Porcjować z kolei najłatwiej, okręcając kiełbasę wokół osi. Sprawia to, że w łatwy sposób otrzymujemy eleganckie, małe serdelki, które możemy pozostawić do obeschnięcia. A potem – wedle uznania – poddać dalszej obróbce. Na przykład wędzeniu, gotowaniu lub parzeniu. Ważne jest, aby unikać w kiełbaskach miejsc, w których zamiast mięsa pojawiają się bąbelki powietrza. Elastyczne, naturalne jelita lepiej pozwalają takich sytuacji uniknąć. A poza tym – wyrabiamy przecież przysmak całkowicie pozbawiony sztucznych dodatków. Każdy, kto choć raz we własnym zakresie wyprodukuje wędlinę, nie zapomni tego smaku i aromatu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium