Krew suszona 50g
Opis
Krew suszona 50g
Krew suszona wieprzowa stosowana jest jako zamienni krwi świeżej do wyrobu stosowana jako zamiennik krwi świeżej do wyrobu salcesonu czarnego, kaszanki i krupnioków śląskich.
Do czego używać krwi suszonej?
Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, luncheon meat, szynki.
Jak używać krwi suszonej?
Dawkowanie 50g / 200ml wody
Przed użyciem krew rozpuść 50g w 200ml przegotowanej wody lub rosołu o temperaturze 20-25 stopni C. Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy.
Jak zrobić kaszankę z krwią suszoną?
Ostudzone mięsko,skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy. Dodajemy krew,przyprawy,wyciśnięty czosnek. Dobrze wyrabiamy,w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody. Kaszanę wkładamy w jelita.
Szczegóły produktu:
KRAJ POCHODZENIA | UE |
SKŁAD | hemoglobina stabilizowana (wieprzowa) i hemoglobina )wieprzowa, regulator kwasowości E331, nośniki: glukoza |
WAGA | 50g |
OPAKOWANIE | Torebka typu DOYPACK z okienkiem |
DAWKOWANIE | 50g/ 200ml wody |
Sprawdź również | KREW SUSZONA 50G, 4113; KREW SUSZONA 250G, 3354; KREW SUSZONA 1KG, 3371; KREW SUSZONA 5KG, 1757 |