Skruszacz do kiełbas 1kg
Opis
Skruszacz do kiełbas 1kg
Skruszacz to płynna substancja, która ma na celu poprawę kruchości wędlin i kiełbas.
Dzięki odpowiedniemu doborowi składników pomaga w uzyskaniu pożądanej kruchości wyrobu. Możesz go używać do kiełbasy wiejskiej, swojskiej i do typowo kruchych takich jak na przykład krakowska.
Produkt świetnie sprawdzi się w wyrobie domowych wędlin ponieważ nie zawiera substancji "E".
Jak używać skruszacza?
- DO KIEŁBAS TYPU WIEJSKA, SWOJSKA (wędzonych pieczonych i wędzonych parzonych )
dawkowanie: na 10 kg mięsa: od 70 g do 100g (im chudsze tym większe dawkowanie )
- DO KIEŁBAS KRUCHYCH (najpierw kiełbasa parzona, potem wędzona)
dawkowanie: na 10 kg mięsa : 100 - 120 g
Sposób użycia:
Skruszacz zmieszaj z wodą i w takiej postaci dodaj do farszu.
Sprawdź jak użyć skruszacza do kiełbasy:
Szczegóły produktu:
Składniki | ocet spirytusowy, cukier, sól, woda, przyprawy |
Opakowanie | 1kg |