Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Słód Karmelowy 350 Soufflet 2,5kg
Słód Karmelowy 350 Soufflet 2,5kg
10,49 zł 8,46 zł
szt.
Słód Karmelowy 200 Soufflet 2,5kg
Słód Karmelowy 200 Soufflet 2,5kg
10,99 zł 8,25 zł
szt.
Wędzarnia BRADLEY SMOKER ORIGINAL
Wędzarnia BRADLEY SMOKER ORIGINAL
2 345,92 zł 1 798,00 zł
szt.
Słoik z pokrywą szklaną 4,2L
Słoik z pokrywą szklaną 4,2L
21,59 zł 17,53 zł
szt.
Kultura starterowa MYE (śmietana, kwaśne mleko, twarożek)
Kultura starterowa MYE (śmietana, kwaśne mleko, twarożek)
21,79 zł 18,27 zł
szt.
Zarękawnik foliowy
Zarękawnik foliowy
1,16 zł 0,95 zł
szt.
Słód Karmelowy 90 Soufflet 5kg
Słód Karmelowy 90 Soufflet 5kg
28,39 zł 23,10 zł
szt.
Sito do maszynki nr 22 fi 20
Sito do maszynki nr 22 fi 20
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Szczotka do grilla
Szczotka do grilla
13,79 zł 11,21 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 18
Sito do maszynki nr 32 fi 18
19,49 zł 15,87 zł
szt.
Słój/Kubek 500ml ze słomką "Lemon"
Słój/Kubek 500ml ze słomką "Lemon"
6,59 zł 5,33 zł
szt
Galon 1l z zakrętką w oplocie zielony
Galon 1l z zakrętką w oplocie zielony
11,49 zł 9,32 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Pirosiarczyn potasu 1kg

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,89 zł 24.89
ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Pirosiarczyn potasu to niewielkie, białe kryształki, które w środowisku kwaśnym zmieniają się w kwas siarkowy.

DO CZEGO UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

do stabilizacji moszczu, młodego wina oraz gotowego trunku
do konserwacji miodów pitnych, soków i suszonych owoców
hamuje rozwój pleśni i bakterii
zmieszany z wodą nadaje się do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego

JAK UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

 

DO STABILIZACJI MOSZCZU

Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zabezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.

 

DO STABILIZACJI WINA

Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a

następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj.

 

DO PŁUKANIA SPRZĘTU

Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.

 

 

Parametry produktu:

Opakowanie 1kg

Podobne produkty

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium