Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 5 pęczków

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 154,69 zł 154.69
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 5 pęczków

Jelita wołowe wiankowe są osłonką wykorzystywaną przy wyrobie kaszanek,

pasztetowej, kiszki ziemniaczanej oraz grubszych kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku.

Jak przygotować jelita wołowe wiankowe przed użyciem?

Jelita dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek,

Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,

Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz),

Wypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.

Jak przechowywać jelita wołowe wiankowe i jaki mają termin ważności?

Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko. Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność.

 

Szczegóły produktu:

Opakowanie 5 pęczków
Długość pęczka 30mb
Kaliber polski 43-46

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium