Nadziewarka do kiełbasy 5kg pozioma
Opis
Nadziewarka do kiełbasy 5kg pozioma
Nadziewarka ręczna doskonale sprawdzi się w wyrobie domowych wędlin.
Doskonała do napełnienia farszem osłonek wędliniarskich takich jak jelita. W efekcie końcowym otrzymamy kiełbasy, parówki, kabanosy, salami itp. Nadziewarka jest niezwykle prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdzi się w praktyce dla domowego masarza, jak i w małych masarniach.
Wykonana została ze stali nierdzewnej. Układ napełniania pozwala na szybką oraz łatwą obsługę. W zestawie wraz z nadziewarką są 4 plastikowe lejki w różnych rozmiarach.
Co wchodzi w skład zestawu?
nadziewarka,
6 lejków o średnicy: 17, 21, 25 i 29 mm
obręcz do montażu lejków,
korba i śruba do jej przytwierdzenia,
śruba do przytwierdzenia maszynki do blatu.
Jak używać nadziewarki?
- Na okrągłej nakładce zamontuj lejek
- Nakładkę z lejkiem dokręć do cylindra.
- Umocnij korbę na spiralnym tłoku za pomocą śrubki znajdującą się w zestawie, a następnie osłonę pierścieniową tylną przekręć do końca tłoka zakończonego dyskiem.
- Napełnij farszem cylinder.
- Urządzenie ustaw na płaskim, stabilnym podłożu np. blacie kuchennym bądź stole i przy pomocy zacisków przymocuj nadziewarkę do blatu kuchennego czy stołu.
- Spiralny tłok z osłoną pierścieniową tylną i z zamontowaną korbką wsuń do aluminiowego pojemnika z farszem i dobrze nakręć na pojemnik.
- Jeżeli nadziewarka jest napełniona i dobrze zamocowana, możesz rozpocząć prac
Jak dbać o nadziewarkę?
przed pierwszym użyciem umyj nadziewarkę ciepłą wodą
przed użyciem rozprowadź łyżeczkę dowolnego oleju jadalnego na jej powierzchni
Szczegóły produktu:
Typ nadziewarki: | pozioma |
Pojemność: | 5kg |
Wysokość: | 31cm |
Szerokość: | 29cm |
Długość | 87cm |
Sprawdź również | DODATKOWE LEJKI, 5798; NADZIEWARKA 1500G, 420; NADZIEWARK 3KG POZIOMA, 2322; NADZIEWARKA 3KG PIONOWA, 952; NADZIEWARKA 4KG POZIOMA, 2323; NADZIEWARKA 4KG PIONOWA, 3451; NADZIEWARKA 5KG PIONOWA, 3452; NADZIEWARKA PREMIUM 3L, 5445; NADZIEWARKA PREMIUM 5L, 5 |