Pektoenzym suszony 6g

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,49 zł 5.49
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pektoenzym to preparat który ma za zadanie wydobyć to co z owoców najlepsze.

Używając pektoenzymu Twoje wino zyska jeszcze głębszy smak i piękną barwę. Środek ten jest całkowicie naturalny, zawiera wyodrębnione enzymy paktynolityczne z owoców.

Jak działa pektoenzym?

Dodanie tego środka sprzyja rozluźnieniu konsystencji owoców i usprawnia późniejsze klarowanie trunku.

Jak używać pektoenzymu?

1. Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino

2. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:

40°C dla owoców jagodowych
80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy

3. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców).

4. Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców.

5. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca.

6. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.

Szczegóły produktu:

Dawkowanie 6g na 10-20kg owoców
Opakowanie 6g

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium