Pektoenzym do owoców 10ml
Opis
Pektoenzym do owoców 10ml
Pektoenzym to preparat który ma za zadanie wydobyć to co z owoców najlepsze.
Używając pektoenzymu Twoje wino zyska jeszcze głębszy smak i piękną barwę. Środek ten jest całkowicie naturalny, zawiera wyodrębnione enzymy paktynolityczne z owoców.
Jak działa pektoenzym?
Dodanie tego środka sprzyja rozluźnieniu konsystencji owoców i usprawnia późniejsze klarowanie trunku.
Jak używać pektoenzymu?
1. Rozdrobnij owoce, z których będziesz produkować wino
2. Zalej je ciepłą wodą (1-3 l na 10 kg) o temperaturze:
40°C dla owoców jagodowych
80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy
3. Wymieszaj pektoenzym z letnią wodą (stosuj dawkę 1-2 ml preparatu na 10 kg owoców).
4. Dodaj roztwór do wymieszanych i wystudzonych owoców.
5. Przykryj owoce i odstaw do ciepłego miejsca.
6. Po 9-15 godzinach możesz wyciskać sok.
Szczegóły produktu:
Opakowanie | 10g |