Mieszanka do chleba. Chleb ze szpinakiem 1kg

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,39 zł 13.39
ilość szt
Zyskujesz 13 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Mieszanka do chleba. Chleb ze szpinakiem 1kg

Chleb ze szpinakiem oraz zarodkami pszennymi posiada ciekawy smak oraz strukturę miękiszu dzięki zastosowaniu szpinaku w płatku.

Jest to bardzo oryginalne receptura obok której nie sposób przejść obojętnie.

Zapach świeżego chleba o poranku - to najlepszy aromat jaki można sobie wyobrazić. Niestety składy sklepowych wypieków dają dużo do życzenia. A jeśli już znajdziemy chleb z prawdziwym składem jego cena zazwyczaj bywa zaporowa. Dlatego my wybieramy przygotowanie własnego chleba i Ty też musisz spróbować! Wyrób domowego chleba jest prostszy niż Ci się wydaje, a to właśnie dzięki gotowym mieszanką.

Mieszanka chlebowa to kompozycja odpowiednio dobranych mąk oraz składników takich jak: naturalny zakwas czy słody zbożowe.

Składniki te są niezbędne do tego, żeby chleb pięknie wyrósł i smakował tak jak chleb na recepturach naszych dziadków. 

Do naszych mieszanek nie dodajemy: rafinowanych cukrów, sztucznych barwników, konserwantów i substancji spulchniających. Niestety mieszanki do chleba dostępne w supermarketach, często posiadają długą listę takich i innych składników. Nasza mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas, warto na to zwrócić uwagę ze względu na to, że w wielu mieszankach dostępnych na rynku używane są sztuczne środki zakwaszające.

Jak mogę wypiekać chleb?

Chleb możesz wypiekać metodą tradycyjną, czyli w piekarniku, ale także w automacie do chleba. Z jednego opakowania mieszanki wychodzą 2 chlebki na formię o zbliżonych wymiarach: 25x10x8

Przepis na przygotowanie w automacie:

  1. Wsypać do automatu 0,5kg mieszanki, dodać 0,25-0,30l wody (250-300ml, temp. 30 °C) oraz 10g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych.
  2. Uruchomić wybrany program.
  3. Po zakończeniu procesu pieczenia wyjąć chleb z foremki i pozostawić do ostygnięcia.

Przepis do przygotowania w piekarniku:

  1. Do miski wsypać 500g mieszanki, dolać 0,25-0,30l letniej wody ok. 30 °C, dodać 15g świeżych drożdży lub 2g suchych.
  2. Wyrabiać ciasto mikserem, ręcznie lub przy użyciu drewnianych łopatek około 10-15min
  3. Po wymieszaniu pozostawić ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia ok 20-30min. Po wyjęciu ciasta przełożyć je do wysmarowanej olejem formy.
  4. Pozostawić do wyrośnięcia.
  5. Kiedy ciasto wyrośnie i wypełni formę włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 °C i piec przez około 40-50min. Stopniowo zmniejszając temperaturę do 180 °C. 

Wskazówki:

Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporne z gorącą wodą zaparowując piekarnik. Naczynie wyjąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika.
Aby uzyskać efekt chrupiącej skórki z połyskiem należy na około 10min przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem.  

Szczegóły produktu:

Składniki mąka pszenna typ 500,mąka żytnia typ 720,zarodki pszenne (5%), szpinak w płatku (2,5%),słonecznik łuszczony,siemię lniane, soja łamana prażona,sól, suchy kwas pszenny (mielone produkty pszenne,kultury starterowe),cukier, szpinak mielony(1%),suszona cebula
Opakowanie 1kg na dwa 0,5kg chleby
Wartość energetyczna (w 100g) 1448kJ/343kcal
Białko ogólem (w 100g) 12g
Tłuszcz (w 100g) 4g
Węglowodany (w 100g) 62g
Błonnik (w 100g) 5,9g
Sól (w 100g) 2,4g
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium