Mieszanka do bułek. Bułka paprykowa

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,29 zł 9.29
ilość szt
Zyskujesz 9 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Bułka paprykowa to mieszanka z której powstaje wypiek o pięknym, lekko czerwonym kolorze i aromacie papryki.

Szczypta tej słodkiej przyprawy zawarta w mieszance nie tylko skutecznie podkręca walory smakowe, ale ma także cenne właściwości prozdrowotne.

Mieszanka do bułek to kompozycja odpowiednio dobranych mąk oraz składników takich jak: naturalny zakwas czy słody zbożowe.

Składniki te są niezbędne do tego, żeby chleb pięknie wyrósł i smakował tak jak chleb na recepturach naszych dziadków. 

Do naszych mieszanek nie dodajemy:

rafinowanych cukrów, sztucznych barwników, konserwantów i substancji spulchniających. Niestety mieszanki  dostępne w supermarketach, często posiadają długą listę takich i innych składników. Nasza mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas, warto na to zwrócić uwagę ze względu na to, że w wielu mieszankach dostępnych na rynku używane są sztuczne środki zakwaszające.

Jak zrobić bułki z mieszanki?

Przepis na przygotowanie w automacie:

  1. Wsyp do automatu 0,5kg mieszanki, dodać 0,25-0,30l wody (250-300ml, temp. 30 °C) oraz 10g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych.
  2. Uruchom wybrany program.
  3. Po zakończeniu procesu pieczenia wyjmij chleb z foremki i pozostaw do ostygnięcia.

Przepis do przygotowania w piekarniku:

  1. Do miski wsyp 500g mieszanki, dolej 0,25-0,30l letniej wody ok. 30 °C, dodaj 15g świeżych drożdży lub 2g suchych.
  2. Wyrabiaj ciasto mikserem, ręcznie lub przy użyciu drewnianych łopatek około 10-15min
  3. Po wymieszaniu pozostaw ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia ok 20-30min.
  4. Po wyjęciu ciasta przełóż je do wysmarowanej olejem formy.
  5. Pozostaw do wyrośnięcia.
  6. Kiedy ciasto wyrośnie i wypełni formę włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 °C i piecz przez około 40-50min. Stopniowo zmniejszaj temperaturę do 180 °C. 

Wskazówki:

Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporde z gorącą wodą zaparowując piekarnik. Naczynie wyjąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika.
Aby uzyskać efekt chrupiącej skórki z połyskiem należy na około 10min przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem.

Szczegóły produktu:

INNE Produkt zawiera gluten, pochodzący ze zbóż.
Składniki mąka pszenna typ 500 , płatki zbożowe 6%:)pszenne , żytnie , jęczmienne i owsiane) ,słonecznik łuskany, siemię lniane, suszona papryka słodka w płatkach2%, mielona papryka słodka1%, sezam , soja łamana prażona, sól, cukier, skrobia ziemniaczana, słód jęc
Opakowanie 1kg na dwa 0,5kg chleby

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium