Mieszanka do bułek. Bułka kukurydziana

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,59 zł 11.59
ilość szt
Zyskujesz 11 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Mieszanka do bułek. Bułka kukurydziana

Bułka kukurydziana której głównym składnikiem jest mąka kukurydziana, dostarczy Twojemu organizmowi magnez, witaminy E,B,A.

Zawiera dużo skrobi i błonnika. Bułka kukurydziana będzie idealną propozycją na śniadanie dla dzieci i dorosłych.

Mieszanka do bułek to kompozycja odpowiednio dobranych mąk oraz składników takich jak: naturalny zakwas czy słody zbożowe.

Składniki te są niezbędne do tego, żeby chleb pięknie wyrósł i smakował tak jak chleb na recepturach naszych dziadków. 

Do naszych mieszanek nie dodajemy:

rafinowanych cukrów, sztucznych barwników, konserwantów i substancji spulchniających. Niestety mieszanki  dostępne w supermarketach, często posiadają długą listę takich i innych składników. Nasza mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas, warto na to zwrócić uwagę ze względu na to, że w wielu mieszankach dostępnych na rynku używane są sztuczne środki zakwaszające.

Jak zrobić bułki z mieszanki?

Przepis na przygotowanie w automacie:

  1. Wsyp do automatu 0,5kg mieszanki, dodać 0,25-0,30l wody (250-300ml, temp. 30 °C) oraz 10g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych.
  2. Uruchom wybrany program.
  3. Po zakończeniu procesu pieczenia wyjmij chleb z foremki i pozostaw do ostygnięcia.

Przepis do przygotowania w piekarniku:

  1. Do miski wsyp 500g mieszanki, dolej 0,25-0,30l letniej wody ok. 30 °C, dodaj 15g świeżych drożdży lub 2g suchych.
  2. Wyrabiaj ciasto mikserem, ręcznie lub przy użyciu drewnianych łopatek około 10-15min
  3. Po wymieszaniu pozostaw ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia ok 20-30min.
  4. Po wyjęciu ciasta przełóż je do wysmarowanej olejem formy.
  5. Pozostaw do wyrośnięcia.
  6. Kiedy ciasto wyrośnie i wypełni formę włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 °C i piecz przez około 40-50min. Stopniowo zmniejszaj temperaturę do 180 °C. 

Wskazówki:

Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporde z gorącą wodą zaparowując piekarnik. Naczynie wyjąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika.
Aby uzyskać efekt chrupiącej skórki z połyskiem należy na około 10min przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem.


 

Szczegóły produktu:

INNE Produkt zawiera gluten, pochodzący ze zbóż.
Opakowanie 1kg

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium