Kolendra ziarnista 30g

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,69 zł 2.69
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Kolendra ziarnista 30g

Kolendra to roślina pochodząca ze wschodnich części strefy śródziemnomorskiej, a obecnie najczęściej uprawiana jest w Azji, północnej Afryce oraz Europie.Pięknie pachnąca, a co najważniejsze zdrowa przyprawa, która nada Twojemu daniu wyjątkowego smaku i aromatu. Z powodzeniem można użyć jej do potraw zarówno wytrawnych, jak i słodkich. Krąży na jej temat wiele legend. Kariera kolendry jako afrodyzjaku sięga tysięcy lat wstecz, a Egipcjanie wierzyli wręcz, że dosypanie mielonych nasion do wina wzmacnia jego upajające działanie. Ziarna kolendry bo to one używane są powszechnie jako przyprawa, mają smak ostro-słodki, z wyraźną cytrusową nutą.

Właściwości kolendry:

pomaga na niestrawność i w walce z pasożytami jelitowymi,

przyczynia się do utrzymania prawidłowej odporności organizmu,

olejek z kolendry stosuje się w zapaleniu błony śluzowej żołądka i biegunkach,

układ sercowo-naczyniowy,

kolendra ma korzystny wpływ na apetyt.

 

Możliwości zastosowania ziaren kolendry:

jest składnikiem curry,

jest nieodłącznym składnikiem azjatyckich potraw,

pasuje do orientalnych zup,

służy do przyprawiania pikli,

wykorzystywany do wypieku ciast.

Ciekawostki:

Wysokich dawek kolendry nie poleca się osobom przyjmującym leki na cukrzycę, ze względu na ryzyko niedocukrzenia.

FAQ - najczęściej zadawane pytania

Co to jest kolendra ziarnista?

Kolendra ziarnista to suszone nasiona kolendry, popularne zioło kuchenne o charakterystycznym smaku i aromacie. Jest powszechnie wykorzystywana do przyprawiania potraw, szczególnie w kuchni indyjskiej, meksykańskiej i azjatyckiej.

Jak przechowywać kolendrę ziarnistą?

Aby zachować świeżość i aromat kolendry ziarnistej, najlepiej przechowywać ją w szczelnym pojemniku, z dala od wilgoci, światła słonecznego i ciepła. Idealne miejsce to ciemna szafa lub spiżarnia. Upewnij się, że pojemnik jest dobrze zamknięty, aby uniknąć dostępu powietrza, który może obniżyć jakość produktu.

Jak używać kolendry ziarnistej w kuchni?

Kolendrę ziarnistą można dodawać do wielu dań. Przed użyciem zaleca się lekko zgnieść nasiona w moździerzu, aby uwalniać ich aromat. Można ją dodawać do zup, curry, sosów, dań mięsnych, rybnych, a także do marynat i sałatek. Możesz także użyć jej jako dekoracji do potraw.

Szczegóły produktu:

KRAJ POCHODZENIA POLSKA
WAGA 30g
OPAKOWANIE Torebka typu DOYPACK z okienkiem
Sprawdź również KOLENDRA MIELONA 40G, 2006; KOLENDRA MIELONA 200G, 1994; KOLENDRA MIELONA 700G, 2469; KOLENDRA MIELONA 1.5KG, 2470; KOLENDRA ZIARNISTA 100G, 1916; KOLENDRA ZIARNISTA 500G, 1992; KOLENDRA ZIARNISTA 1KG, 1993

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium