Glukoza krystaliczna 1kg
Opis
Glukoza krystaliczna 1kg
Glukoza krystaliczna to zamiennik białego cukru.
Glukoza jest drobnokrystaliczna w postaci białego proszku, który powstaje w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej.
Do czego używać glukozy krystalicznej?
idealna do fermentacji piwa, wina i nastawów cukrowych. Przy wyrobie piwa, poprawia on smak i jakość piwa.
znalazł on zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i chemicznym
używany jest do słodzenia pokarmów i płynów
Jakie właściwości ma glukoza krystaliczna?
produkt wysokokaloryczny
łatwo przyswajalny
stanowi doskonałą odżywkę w stanach wyczerpania i wzmożonego wysiłku fizycznego
Wzmacnia pracę serca
Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający.