Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Sito do maszynki nr 22 fi 20
Sito do maszynki nr 22 fi 20
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Słód Karmelowy 200 Soufflet 5kg
Słód Karmelowy 200 Soufflet 5kg
28,39 zł 23,10 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 26
Sito do maszynki nr 32 fi 26
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Sito do maszynki nr 22 fi 18
Sito do maszynki nr 22 fi 18
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Słód Karmelowy 350 Soufflet 2,5kg
Słód Karmelowy 350 Soufflet 2,5kg
10,49 zł 8,46 zł
szt.
Butelka z korkiem 150ml
Butelka z korkiem 150ml
3,69 zł 2,83 zł
SZT.
Kapslownica Młotkowa
Kapslownica Młotkowa
20,69 zł 16,81 zł
szt.
Sprężynka do słoi
Sprężynka do słoi
0,45 zł 0,36 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 22
Sito do maszynki nr 32 fi 22
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Słój/Kubek 500ml ze słomką "Lemon"
Słój/Kubek 500ml ze słomką "Lemon"
6,59 zł 5,33 zł
szt
Galon ozdobny MALINA 12l
Galon ozdobny MALINA 12l
122,59 zł 99,99 zł
Czepek biały
Czepek biały
0,30 zł 0,25 zł

Forma serowarska okrągła 10x10x5,5 250g

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,69 zł 5.69
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Formy serowarskie mają istotne znaczenie podczas wyrobu domowego sera, bowiem to one nadają mu kształt i umożliwią pozbycie się nadmiaru serwatki. Istotnym aspektem przy wyborze formy serowarskiej jest stosunek powierzchni do objętości sera - ma to największe znaczenie w procesie dojrzewania oraz pielęgnacji.

Wybierając formę serowarską zwróć uwagę na to jaki gatunek sera będziesz robić

tworząc sery miękkie np. pleśniowe musisz pamiętać, że ich powierzchni powinna być jak największa

przy produkcji serów twardych, dojrzewających, powinieneś nadać serom kształt bryły (unikniesz nadmiernego wysuszenia, a sery będą powoli dojrzewać)

 

Jaki uzyskamy ser z tej formy?

Dzięki formie uzyskamy ser w kształcie walca o wadze 250g

Szczegóły produktu:

Długość 10cm
Szerokość: 10cm
Wysokość: 5,5cm
Pojemność 250g

Podobne produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium