Termometr do pieczenia mięs 0-120°C
Opis
Termometr do pieczenia mięs 0-120°C
Termometr kuchenny jest uniwersalny do mierzenie temperatury podczas pieczenia i gotowania mięsa. Pozwala kontrolować temperaturę przygotowania takich mięs jak wołowina, wieprzowina czy też mięsa drobiowego. Idealny stek oraz soczyste pieczenie dzięki kontroli temperatury nie sprawią Ci już większego kłopotu. Termometr dzięki dużego zakresu temperatury możesz używać również do pomiaru innych potraw.
Dzięki czytelnej skali termometr jest bardzo łatwy w użyciu. Wykonany został z wysokiej jakości materiału, dzięki czemu posłuży Ci na długo. A dołączone do termometru etui zagwarantuje mu bezpieczne przechowywanie.
Wskazówki:
czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1,3cm a 5cm od początku szpikulca
w celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia, szpikulec termometru przechowuj w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie
Czerwona wskazówka ma na celu wskazać temperaturę, natomiast srebra stopień wypieczenia oraz rodzaj mięsa.
Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.
PRODUCENT:
Szczegóły produktu:
Zakres pomiaru temperatury [°C] | od 0 do 120 |
Sonda | szpilkowa |
Rodzaj | analogowy |
Wysokość | 14.5 cm |
Szerokość | 5.4 cm |
Długość | 5.4 cm |