Szarpak do maszynki nr 10 i 12
Opis
Szarpak do maszynki nr 10 i 12
Maszynka do mięsa jest niezastąpionym urządzeniem w domowej kuchni, umożliwia ona nam łatwe i wygodne rozdrobnienie oraz zmielenie mięsa. Żeliwna maszynka, którą posiadasz posłuży Ci na długie lata, lecz jeśli któraś z części zawiedzie, możesz ją bez problemu wymienić. Ogromnym atutem ręcznych maszynek ALFA, jest to, że możesz do nich dobierać różne części, na przykład szarpak.
Szarpak, czyli inaczej "nerka", to sito o trzech otworach. Najczęściej wykorzystywany przy wyrobie kiełbasy krakowskiej, żywieckiej, szynkowej itp. Jego zadanie polega na wstępnym pocięciu mięsa na kawałki, np. do zapeklowania.
Szarpak pasuje do maszynki "Alfa" nr 10 i 12.
Wskazówka:
Jeśli posiadasz inną maszynkę, najlepiej sprawdź średnice zewnętrzną sita oraz wielkość trzpienia, aby mieć pewność, że będzie pasowało.
Szczegóły produktu:
Grubość | 7mm |
Otwór środkowy | 10,4mm |
Średnica sitka | 70mm |