Podpuszczka do serów 5x1g

Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,49 zł 8.49
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Podpuszczka do serów 5x1g

Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei. Podpuszczka mikrobiologiczna jest pochodzenia wyłącznie roślinnego - jest wegetariańska. Podpuszczka ta powstaje poprzez fermentację i oczyszczenie grzyba.

Jak dozować podpuszczkę?
1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka.

Jak używać podpuszczki mikrobiologicznej?
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.

Szczegóły produktu:

Opakowanie 5x1g (1g na 20l mleka)

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium