Podpuszczka do serów 5x1g
Opis
Podpuszczka do serów 5x1g
Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei. Podpuszczka mikrobiologiczna jest pochodzenia wyłącznie roślinnego - jest wegetariańska. Podpuszczka ta powstaje poprzez fermentację i oczyszczenie grzyba.
Jak dozować podpuszczkę?
1 g podpuszczki wystarcza na 20 litrów mleka.
Jak używać podpuszczki mikrobiologicznej?
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.
Szczegóły produktu:
Opakowanie | 5x1g (1g na 20l mleka) |