Kolendra mielona 40g

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,79 zł 2.79
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Kolendra mielona 40g

Kolendra to roślina pochodząca ze wschodnich części strefy śródziemnomorskiej, a obecnie najczęściej uprawiana jest w Azji, północnej Afryce oraz Europie. Pięknie pachnąca, a co najważniejsze zdrowa przyprawa, która nada Twojemu daniu wyjątkowego smaku i aromatu. Z powodzeniem można użyć jej do potraw zarówno wytrawnych, jak i słodkich. Krąży na jej temat wiele legend. Kariera kolendry jako afrodyzjaku sięga tysięcy lat wstecz, a Egipcjanie wierzyli wręcz, że dosypanie mielonych nasion do wina wzmacnia jego upajające działanie. Nasiona kolendry bo to one używane są powszechnie jako przyprawa, mają smak ostro-słodki, z wyraźną cytrusową nutą.

Właściwości kolendry:

pomaga na niestrawność i w walce z pasożytami jelitowymi,

przyczynia się do utrzymania prawidłowej odporności organizmu,

olejek z kolendry stosuje się w zapaleniu błony śluzowej żołądka i biegunkach,

układ sercowo-naczyniowy,

kolendra ma korzystny wpływ na apetyt.

 

Możliwości zastosowania mielonej kolendry:

jest składnikiem curry,

jest nieodłącznym składnikiem azjatyckich potraw,

pasuje do orientalnych zup,

służy do przyprawiania pikli,

wykorzystywany do wypieku ciast.

Ciekawostki:

Wysokich dawek kolendry nie poleca się osobom przyjmującym leki na cukrzycę, ze względu na ryzyko niedocukrzenia.

FAQ - najczęściej zadawane pytania

  1. Co to jest kolendra mielona? Kolendra mielona to przyprawa uzyskiwana poprzez zmielenie suszonych nasion kolendry (Coriandrum sativum). Jest szeroko stosowana w kuchni jako dodatek do wielu dań, dodając charakterystyczny aromat i smak.

  2. Jakie są zastosowania kolendry mielonej w kuchni? Kolendra mielona jest używana w kuchniach różnych kultur na całym świecie. Dodaje wyrazisty smak i aromat do potraw mięsnych, rybnych, sosów, zup, dań warzywnych i sałatek. Jest również często używana do przyprawiania dań z kuchni azjatyckiej, meksykańskiej, indyjskiej i śródziemnomorskiej.

  3. Czym różni się kolendra mielona od świeżej kolendry? Kolendra mielona to zmielone suszone nasiona rośliny, podczas gdy świeża kolendra to liście i łodygi tej samej rośliny. Obie formy mają nieco inny smak i aromat. Świeża kolendra ma intensywniejszy, lekko cytrusowy smak, podczas gdy kolendra mielona ma bardziej delikatny, orzechowy smak.

Szczegóły produktu:

KRAJ POCHODZENIA POLSKA
WAGA 40g
OPAKOWANIE Torebka typu DOYPACK z okienkiem
Sprawdź również KOLENDRA MIELONA 40G, 2006; KOLENDRA MIELONA 200G, 1994; KOLENDRA MIELONA 700G, 2469; KOLENDRA MIELONA 1.5KG, 2470; KOLENDRA ZIARNISTA 30G, 2261; KOLENDRA ZIARNISTA 100G, 1916; KOLENDRA ZIARNISTA 500G, 1992; KOLENDRA ZIARNISTA 1KG, 1993

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium