Drożdże do whisky COOBRA WHISKY 72g
Opis
Drożdże do whisky COOBRA WHISKY 72g
Coobra Whisky Yeast to drożdże do produkcji whisky.
Tworzą charakterystyczną dla whisky czy burbona charakterystykę smakowo-zapachową. Drożdże Coobra Whisky polecane są do zacierów zbożowych, ryżowych i kukurydzianych.
Za pomocą drożdży wyprodukujesz:
Bourbon
Whisky
Wódkę zbożową
wódki gatunkowe
Drożdże do zacieru z : jęczmienia, żyta, kukurydzy, pszenicy,ryżu, kaszy, ziemniaków.
Jak używać drożdży COOBRA WHISKY?
1. Zawartość torebki drożdży rozsyp na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekaj 20 minut i dokładnie wymieszaj.
2. Fermentacja trwa 3-6dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu.
Najlepszy efekt uzyskasz przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - zrób to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodaj wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosyp drożdże i zalej do 25-30L.
Skład: drożdże, pożywka, enzym amyloglukozydazy, środek zapobiegający pienieniu się, witaminy i mikroelementy.
Szczegóły produktu:
Czas fermentacji | 3-6dni |
Alkohol | do 12% |
Na ile litrów | 25l nastawu |
Opakowanie | 75g |