Drożdże do cydru PÓŁSŁODKIEGO I SŁODKIEGO ciderini 5g
Opis
Drożdże do cydru PÓŁSŁODKIEGO I SŁODKIEGO ciderini 5g
Cydr to nic innego jak sfermentowany sok jabłkowy.
Taki cydr możesz wykonać samodzielnie ze świeżo zebranych jabłek i cieszyć się jego orzeźwiającym smakiem przez długi czas. Drożdże pozwolą uzyskać półsłodki i słodki cydr.
Do produkcji najlepszego cydru pomocne będą drożdże CIDERIN, dzięki którym fermentacja moszczu przebiegnie bez zakłóceń, a powstałych trunek zachowa przyjemny aromat jabłek. Jeśli przepadasz za wytrawnym trunkiem, to właśnie te drożdże pozwolą uzyskać Ci najlepszy efekt końcowy.
Jak używać drożdży do cydru CIDERINI?
1. Zawartość saszetki wymieszaj z 100 ml wody o temp. 25-35°C.
2. Po 20 minutach dodaj zaczyn do nastawu i prowadź fermentację według przepisu.
3. Różnica temperatury nastawu i zaczynu nie powinna przekraczać 10°C.
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 9% |
Temperatura fermentacji | 15-30°C |
Opakowanie | 5g |
Rodzaj wina | do cydru |
Na ile litrów | 15-20l cydru |