Drożdże do cydru CIDRE STRONG
Opis
Drożdże do cydru CIDRE STRONG
Drożdże CIDRE STRONG alkoholizują aż do 17%, dlatego przeznaczone są do mocnego cydru, a także win musujących.
Drożdże doskonale sprawdzą się do cydru i wina z jabłek i gruszek.
Dlaczego warto używać drożdży CIDRE STRONG?
odporny na trudne warunki fermentacji z niską mętnością
doskonale poradzą sobie w niskich temperaturach
produkują znikomą ilość piany
mają dobrą produkcję glicerolu.
Jak używać drożdży CIDRE STRONG?
Wystarczy, że rozpuścisz je w 100ml wody o temperaturze około 25°C i po 20min dodasy do nastawu.
To Ci się przypada:
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 17% |
Temperatura fermentacji | 10-30°C |
Opakowanie | 10g |
Rodzaj wina | do cydru |
Na ile litrów | 25l wina |