Wsad na salceson 3kg
Opis
Wsad na salceson 3kg
Wsad zagwarantuje Ci doskonały salceson!
Wsad, nazywany także sztucznym żołądkiem stosowany jest w domowej produkcji salcesonu. Jest on najczęściej wybierany do tego typu wyrobów ponieważ cechuje go duża wytrzymałość, ale również produkt finalnie wygląda w nim smakowicie.
Osłonka (wsad) wykonana została z bardzo mocnego materiału, który zapewnia małe straty wyrobu oraz wydłuża świeżość domowego wyrobu. Mocne szwy zapewniają dużą wytrzymałość - uniemożliwia to pęknięcie wsadu.
Do czego używać wsadu?
salcesonów białych - bez krwi (np. włoski, golonkowy, ozorkowy)
salcesonów z krwią np. przy użyciu przyprawy Solo smak Salceson Czarny
różnego rodzaju kaszanek
kiełbasy drobno, średnio i grubo zmielone
pasztety
serów
i wielu innych wyrobów
Jak używać wsadu?
1. Osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 30min
2. Napełnij ją ręcznie lub przy pomocy nadziewarki
3. Wyrób w osłonce parz w temperaturze maks. 88°C.
4. Po sparzeniu wyrób schłodź
5. Osłonkę możesz zamknąć przy pomocy zaciskarki lub zwiąż przy pomocy przędzy wędliniarskiej.
Pojemność osłonki to aż 3 - 3,5 kg wsadu