Środek klarujący Klarowin 10g (do win)
Opis
Środek klarujący Klarowin 10g (do win)
Klarowanie trunku powinno być naturalnym procesem, jednak w niektórych sytuacjach ten proces trzeba przyspieszyć.
Martwe drożdże, substancje białkowe lub inne zmętnienia mogą negatywnie wpływać na smak i efekt finalny trunku. KLAROWIN to skuteczny środek klarujący do win i soków, stosowany najczęściej do białego i czerwonego wina. Należy pamiętać, że przy użyciu KLARWINU Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina.
Kiedy stosować środka klarującego?
do wina, które zbyt długo pozostaje mętne
do cukrówki przeznaczonej na destylat
Jak używać KLAROWINU?
- Odpowiednią porcję klarowinu wsyp do 100ml wody i dokładnie wymieszaj,
- Powstałą mieszankę pozostaw na dobę i od czasu do czasu zamieszaj,
- Po tym czasie wlej do płynu,
- Po opadnięciu osadu płyn jest gotowy do zlania.
Szczegóły produktu:
Składniki | bentonit sodowo-potasowy |
Opakowanie | 10g |
Na ile litrów | 25l trunku |