Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Sito do maszynki nr 22 fi 20
Sito do maszynki nr 22 fi 20
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Galon ozdobny MALINA 12l
Galon ozdobny MALINA 12l
122,59 zł 99,99 zł
Słód żytni Weyermann 1kg
Słód żytni Weyermann 1kg
5,49 zł 4,40 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 20
Sito do maszynki nr 32 fi 20
19,49 zł 15,87 zł
szt.
Galon 1l z zakrętką w oplocie zielony
Galon 1l z zakrętką w oplocie zielony
11,49 zł 9,32 zł
szt.
Winomierz kapilarny do pomiaru zawartości alkoholi
Winomierz kapilarny do pomiaru zawartości alkoholi
8,79 zł 5,71 zł
szt.
Aparat destylacyjny
Aparat destylacyjny
223,19 zł 190,19 zł
szt.
Sito do maszynki nr 22 fi 16
Sito do maszynki nr 22 fi 16
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 200g
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 200g
1,99 zł 1,39 zł
szt.
Szczotka do grilla
Szczotka do grilla
13,79 zł 11,21 zł
szt.
Korkociąg do wina czarny HORNET
Korkociąg do wina czarny HORNET
4,19 zł 3,36 zł
szt.
Por suszony 10g
Por suszony 10g
2,69 zł 2,09 zł
SASZETKA

Płatki drzewa AKACJOWEGO średnio opiekane 40g

Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Cena: 5,79 zł 5.79
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Płatki produkowane są z wysokiej jakości drzewa akacji.

 

Płatki te znajdą zastosowanie w produkcji wielu rodzajów alkoholi- destylaty, wina, piwa itp. Dodają subtelne aromaty oraz poprawiają kolor trunku.

 

JAK UŻYWAĆ PŁATKÓW Z DRZEWA AKACJOWEGO?

Są bardzo proste w użyciu, wystarczy dodać od 2g do 5g na 1l alkoholu i pozostawić na jeden miesiąc. Z płatkami możesz eksperymentować, wymieszaj kilka różnych rodzajów, a za każdym razem uzyskasz inny, niepowtarzalny smak!

 

Zastosowanie płatków podczas produkcji piwa:

Płatki akacjowe dodaje się zazwyczaj do fermentacji cichej, w celu uzyskania smaków podobnych do tych jakie pojawiają się w czasie leżakowania piwa w beczkach dębowych. Czym ciemniejsze, bardziej opiekane płatki, tym aromat będzie bardziej intensywny. Płatki dodaje się zazwyczaj w ilości 15-30g na 20l piwa. Im dłużej zostawisz płatki w piwie, tym silniejsze uzyskasz aromaty (zazwyczaj 5-7 dni w zupełności wystarczy).

 

 Zastosowanie płatków podczas produkcji wina:

Płatki można stosować do postarzania win. Dodają one taniny i podnoszą ogólny charakter, smak oraz aromat trunku. Wystarczy, że podczas fermentacji dosypiesz 2-3g na 1l wody.

 

 Zastosowanie płatków podczas produkcji destylatów:

Dosyp płatki do destylatu i poczekaj 2 tygodnie (można trunek spożywać wcześniej jednak dłuższe przegryzanie się wzmocni smak, aromat i kolor trunku). 

 

Szczegóły produktu:

Dawkowanie 2g do 5g na 1l alkoholu
Typ z drzewa akacjowego (średnio opiekane)
Opakowanie 40g

Podobne produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium