Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń!

601 614 444

do kasy suma: 0,00 zł
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Orlen Paczka, Kurier InPost) już od 300,00 zł.
*nie dotyczy wysyłki szkła powyżej 10kg

Igła do nastrzykiwarki 3l i 5l

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 36,59 zł 36.59
ilość szt.
Zyskujesz 36 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Igła do nastrzykiwarki 3l i 5l

Igła ze stali nierdzewnej, dedykowana do nastrzyku wędlin.

W domowych warunkach ciężko zrobić wilgotną, soczystą szynkę. Jeżeli masz z tym problem, spróbuj użyć strzykawki i wprowadzić zalewę wewnątrz mięsa. Igła jest nawiercana, dzięki czemu równomiernie rozprowadzi solankę.

Dlaczego warto nastrzykiwać mięso?

Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę. 

Jak nastrzykiwać mięso?

1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania.

2. Napełnij strzykawkę roztworem.

3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się.

4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk.

5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach.

Igła pasuje do tej nastrzykiwarki KILK oraz tej KILK

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium