Jelita wieprzowe Europa, kaliber 28/30, 91mb, 1 pęczek

Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 69,99 zł 69.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Jelita wieprzowe Europa, kaliber 28/30, 91mb, 1 pęczek

Jelita wieprzowe - naturalne jelita do kiełbasy

Jelita wieprzowe są naturalną osłonką, którą możesz wykorzystać przy wyrobie domowych kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych oraz suszonych. Jelita te wykorzystuje się do tradycyjnych kiełbas takich jak: śląska czy wiejska. W przeciwieństwie do osłonek sztucznych, jelita naturalne są jadalne. 

jak przygotować jelita Jelita wieprzowe na cienką kiełbasę - zasolone, spakowane w foliowe woreczki. 

Dlaczego warto używać jelit wieprzowych?

Prawidłowo przygotowane jelita do nadziewania, zapewniają kiełbasie estetyczny wygląd, a przede wszystkim uniemożliwiają rozpad podczas obróbki termicznej. Jelita sprawiają, że mięso jest zwarte i soczyste. Osłonki te chronią przed utratą soków i zapewniają utrzymanie charakterystycznej dla kiełbas zapachu. Wyrabiając własne wędliny i kiełbasy mamy pewność, że nie zawierają ulepszaczy smaków i konserwantów, są smaczne i zdrowe. 

Jak przygotować jelita wieprzowe przed użyciem?

Prawidłowo przygotowane do nadziewania i wypełnione jelita wieprzowe, zapewniają kiełbasie estetyczny wygląd, uniemożliwiają rozpad podczas obróbki termicznej, sprawiają, że mięso jest zwarte i soczyste. Jelita chronią przed utratą soków i zapachów charakterystycznych dla kiełbas.

jak przygotować jelitaJelita dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek,

jelita wieprzoweNamocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,

gdzie kupić jelitaWymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (zalecamy zostawić je w wodzie na noc)

jelita wieprzoweWypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.

 

Jak przechowywać jelita wieprzowe i jaki mają termin ważności?

Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki. Takie jelita są przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C) można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ tracą swoje właściwości oraz elastyczność. Data przydatności jelit znajduje się na opakowaniu produktu. 

Zastanawiasz się, gdzie kupić jelita do kiełbasy?

 Wybierz sklep internetowy Domowa Spiżarnia, który jest prowadzony przez miłośników domowych wędlin i kiełbas. 

gdzie kupić jelita Rzetelne opinie

jelita do kiełbasy Szybka dostawa

naturalne jelita wieprzowe Sprawdzone produkty

 

Szczegóły produktu:

Opakowanie 1 pęczek
Długość pęczka 91mb
Kaliber polski 28/30
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium