Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita T3 124g
Opis
Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita T3 124g
Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita T3 124g to mieszanka drożdży, pożywek i witamin.
Drożdże przeznaczone są do szybkiej i czystej fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów. Drożdże JAN OKOWITA T3 polecane są do nastawów cukrowych.
Jak używać drożdży gorzelniczych JAN OKOWITA T3?
1. Rozpuść 6-7kg cukru w 21 litrach przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszaj
2. Wystudź do 30°C, płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego
3. Pojemnik fermentacyjny uzupełnij wodą o temp. pokojowej do 25 litrów
4. Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj
5. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnego całość pozostaw do fermentacji w temp. 20-30°C na 3-5 dni.
Szczegóły produktu:
Czas fermentacji | 3-5dni |
Alkohol | do 17% |
Na ile cukru | 6-7kg |
Na ile litrów | 25l |
Opakowanie | 124g |
Wydajność: | 6 kg cukru / 3 dni / 15% |
Wydajność: | 7 kg cukru / 5 dni / 17% |