Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita OWOCOWE
Opis
Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita OWOCOWE
Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita OWOCOWE to mieszanka drożdży, pożywek i witamin.
Drożdże przeznaczone są do szybiem i czystej fermentacji. Pozwalają uzyskać do 18% w 4-6dni. Drożdże JAN OKOWITA OWOCOWE polecane są do nastawów z owoców białych i czerwonych.
Jak używać drożdży JAN OKOWITA OWOCOWE?
1. Przygotuj nastaw według przepisu dla wybranych owoców na wino półsłodkie - pamiętaj o dodaniu cukru na początku fermentacji i po trzech dniach.
2. Zawartość saszetki wsyp do około 1,2l wody o temperaturze nie przekraczającej 30°C
3. Wszystko dokładnie wymieszaj
4. Po 30min całość wlej do nastawu wina
5. Fermentuj w temperaturze 20-29°C w ciągu 4-6 dni do ustania wydzielania CO2.
Wskazówka:
Wino/destylat można przeznaczyć do bezpośredniej konsumpcji lub dojrzewania. Dla uzyskania najlepszej jakości zaleca się wcześniejsze sklarowanie nastawu.
Szczegóły produktu:
Czas fermentacji | 4-6dni |
Alkohol | do 18% |
Na ile litrów | 25l |
Opakowanie | 60g |