Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita Turbo 24
Opis
Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita Turbo 24
Drożdże gorzelnicze, do bimbru Jan Okowita Turbo 24 to mieszanka drożdży, pożywek i witamin.
Drożdże przeznaczone są do szybkiej i czystej fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów. Drożdże JAN OKOWITA TURBO polecane są do nastawów cukrowych.
Jak używać drożdży gorzelniczych JAN OKOWITA TURBO 24?
1. Rozpuść 8kg cukru w 21 litrach przegotowanej, gorącej wody i dokładnie wymieszaj
2. Wystudź do 30°C, płyn przelać do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego
3. Pojemnik fermentacyjny uzupełnij wodą o temp. pokojowej do 25 litrów
4. Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj
5. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnego całość pozostaw do fermentacji w temp. 20-30°C na 3-5 dni.
Szczegóły produktu:
Czas fermentacji | 3-5dni |
Alkohol | do 20% |
Na ile cukru | 8kg |
Na ile litrów | 25l |
Opakowanie | 205g |