Przygotowanie domowych wędlin na Wielkanoc nie jest wcale takie trudne, jak się wydaje.
Wystarczy trochę czasu i dobrych chęci, a znakomite domowe przysmaki będą cieszyły domowników na Wielkanocnym stole. Zebrałam w jedno miejsce najlepsze przepisy na domowe wyroby, które możesz zrobić samodzielnie!
KIEŁBASA BIAŁA
Kiełbasa biała z indyka, ma tę przewagę nad tradycyjną kiełbasą, że jest chudsza, i to właśnie ona będzie najlepsza np. dla dzieci.
KIEŁBASA BIAŁA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
Totalny klasyk wśród klasyków, czyli przepis na tradycyjną białą kiełbasę. Bez niej żaden żurek nie będzie smakował tak samo, a tylko domowa będzie miała tak dobry skład.
KIEŁBASA WĘDZONA
Masz wędzarnie? Przygotuj domową kiełbasę wędzoną.
DOMOWA ĆWIKŁA
Domowa ćwikła to kolejny po chrzanie lubiany dodatek do wędlin, pasztetów i pieczeni. I to właśnie domowa ćwikła zagości na Twoim domowym świątecznym stole.
DOMOWY CHRZAN
Nie ma to jak chrzan domowy na Wielkanocnym stole. Choć w sklepie masz wielki wybór gotowych chrzanów, a czasem raczej kremów na bazie chrzanu, to ten domowy warto zrobić, chociażby ze względu na czysty skład i intensywny smak.