Drożdże do wina SpiritFerm BAYANUS 10g
Opis
Drożdże do wina SpiritFerm BAYANUS 10g
Drożdże do wina SpiritFerm BAYANUS 10g to szlachetne, uniwersalne, suszone drożdże przeznaczone do wszystkich rodzajów win.
Drożdże do wina BAYANUS:
zapewniają szybką i stabilną fermentację nawet w trudnych warunkach
mają neutralny wpływ na aromat wina
pozwalają zachować aromat owoców z których powstaje trunek
sprawdzają się do restartu fermentacji
Do jakich wina najlepsze będą drożdże do wina BAYANUS?
Do win: z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, czarnego bzu, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód.
Jak używać drożdży do wina BAYANUS?
1. Drożdże wymieszaj w niewielkiej ilości osłodzonej i ciepłej (30°C) wody w proporcji ok. 1:10
2. Całość pozostaw na ok. 20 minut, a następnie dodaj do nastawu i wymieszaj.
Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10°C.
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 16% |
Temperatura fermentacji | 20-25*C |
Opakowanie | 10g |
Rodzaj wina | wszystkie rodzaje wina |
Na ile litrów | 25-50l |