Żołądek wieprzowy
Opis
Żołądek wieprzowy
Żołądki wieprzowe należą do najbardziej popularnych osłonek naturalnych przeznaczonych do wyrobu różnego rodzaju dużych podrobów: parzonych, suszonych ale przede wszystkim do salcesonów. Produkty te posiadają swój specyficzny naturalny zapach. Idealnie nadają się do wyrobu nawet w warunkach domowych. Bardzo dobra jakość surowca gwarantuje wysoką wytrzymałość przy nadziewaniu i obróbce.
Jak spakowany jest żołądek?
Każdy żołądek jest zasolony oraz zapakowany próżniowo, co gwarantuje świeżość produktu.
Jak przechowywać żołądek wieprzowy?
Każdy żołądek posiada etykietę znamionową z określoną datą przydatności, numerem partii i krajem pochodzenia. .Żołądek należy przechowywać w zamkniętych opakowaniach w temperaturze od 4-14°C. Nie należy produktu naturalnego zamrażać ani narażać na wysokie temperatury ponieważ straci on swoje właściwości.
Jak używać żołądek wieprzowy?
Produkt przed użyciem należy wypłukać z soli, a następnie zamoczyć w wodzie o temperaturze ok. 35°C na okres 2h. Przed przystąpieniem do nadziewania należy żołądek wypełnić wodą aby go przepłukać , najlepiej powtórzyć tą czynność kilkakrotnie. W przypadku wykorzystania go do wyrobów parzonych robimy to w temperaturze maksymalnej 77°C gdyż przy zastosowaniu wyższej temperatury może pękać . W przypadku niewykorzystania produktu po otwarciu można go ponownie dobrze zasolić i przechowywać np. w szklanym pojemniku około roku czasu.
Szczegóły produktu:
Sprawdź również | PĘCHERZ WIEPRZOWY, 919; WSAD, 924; WSAD, 606; |