Osłonka białkowa, fi 100 mm, karmel, 1mb
Opis
Osłonka białkowa, fi 100 mm, karmel, 1mb
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników.
Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych. Osłonka białkowa pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia i przepuszcza dym wędzarniczy.
Do czego używać osłonki białkowej:
Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa, mortadela, salami itp.,
Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.
Zalety osłonki białkowej:
sprawdzą się podczas przygotowania pieczonych, parzonych oraz wędzonych wyrobów
pozwala ona na samodzielny wyrób domowych kiełbas takich jak: żywiecka, krakowska czy szynkowa
jest prosta w użyciu, przed użyciem wystarczy ją namoczyć
posiada atest PZH
Jak używać osłonki białkowej?
1. Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.
2. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.
Wskazówka:
Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.
Szczegóły produktu:
Średnica | 100mm |
Opakowanie | 1mb |