Osłonka białkowa, fi 100 mm, karmel, 1mb

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 3,29 zł 3.29
ilość MB
Zyskujesz 3 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Osłonka białkowa, fi 100 mm, karmel, 1mb

Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników.

Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych. Osłonka białkowa pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia i przepuszcza dym wędzarniczy. 

Do czego używać osłonki białkowej:

Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa, mortadela, salami itp.,

Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.

Zalety osłonki białkowej:

sprawdzą się podczas przygotowania pieczonych, parzonych oraz wędzonych wyrobów

pozwala ona na samodzielny wyrób domowych kiełbas takich jak: żywiecka, krakowska czy szynkowa

jest prosta w użyciu, przed użyciem wystarczy ją namoczyć

posiada atest PZH

Jak używać osłonki białkowej?

1. Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.

2. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.

Wskazówka:

Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.

Szczegóły produktu:

Średnica 100mm
Opakowanie 1mb

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium