Nastrzykiwarka 100ml z igłą

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,99 zł 6.99
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Nastrzykiwarka 100ml z igłą

Nastrzykiwarka do mięsa przyda się w przygotowaniach domowych wyrobów.

To właśnie dzięki nastrzykiwarce będziesz w stanie równomiernie rozprowadzić solankę wewnątrz mięsa, które będziesz wędzić. 

Dlaczego warto nastrzykiwać mięso?

Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę. 

Jak nastrzykiwać mięso?

1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania.

2. Napełnij strzykawkę roztworem.

3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się.

4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk.

5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach.

Co wchodzi w skład nastrzykiwarki?

strzykawka wielokrotnego użytku o pojemności 100ml z podziałką co 10ml

2 igły o długości 13,5cm ze stali nierdzewnej, gdzie jedna z nich posiada boczne otwory ułatwiające szybkie nastrzyknięcie większych porcji mięsa

reduktor/złączka do nakładania igieł - znajdujących się wewnątrz strzykawki (przed użyciem należy go wyjąć)

Wskazówka:

Szynkę nastrzykuj w poprzek włókien.

To Ci się przyda:

wymienna igła KLIK

Szczegóły produktu:

Pojemność 100ml

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium