Korzenne przyprawy idealnie komponują się ze smakiem pomarańczy.
Cynamon, goździki w pełni wydobędą smak owoców i korzenne aromaty właśnie w nalewce pomarańczowej. Według mnie to jedna z najlepszych nalewek jakie ostatnio zrobiliśmy - najlepiej smakuje schłodzona!
Co potrzebujesz z Domowej Spiżarni?
zakrętka
Produkty użyte w przepisie:
[product id="1203,2269,2633,2739"]
Pozostałe składniki:
4 pomarańcze,
500ml spirytusu
0,25l wody,
250g cukru
Jak zrobić nalewkę pomarańczową?
1. Pomarańcze sparz i obierz ze skóry, (bez białych błon),
2. Przełóż skórki do większego słoja,
3. Pokrój pomarańczę w plasterki i również włóż do tego samego słoja,
4. Dodaj przyprawy korzenne,
5. Zalej spirytusem i 250ml wody,
6. Odstaw na 1-2 tygodnie,
I ciesz się jej wyjątkowym smakiem!
Bądź z nami na bieżąco - SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ!