Drożdże do wina do restartu, wznowienia fermentacji BROWIN
Opis
Drożdże do wina do restartu, wznowienia fermentacji BROWIN
Zatrzymanie lub całkowity brak fermentacji?
Mogą temu zawinić np. słabe drożdże, lub zła temperatura. Drożdże do restartu będą ratunkiem dla Twojego nastawu. Drożdże te są połączeniem wysokoalkoholizujących aktywnych drożdży i specjalnej pożywki, która umożliwia wznowienie fermentacji w winie i zacierze.
Dlaczego warto użyć drożdży do restartu?
są szansą na ratunek dla nastawów zbyt słodkich nastawów
pozwalają wznowić zatrzymanie fermentacji
możesz ich użyć bezpośrednio do nastawu
fermentują maksymalnie do 18% alkoholu
Pamiętaj:
Restart powinien nastąpić w przeciągu 7 dni. Jest to czas niezbędny dla namnożenia drożdży w trudnych warunkach związanych m.in. z obecnością alkoholu.
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 18% |
Na ile litrów | 25l nastawu |
Opakowanie | 22g |