Przyprawy i zioła do ryb - jakie wybrać?
Świeże czy też suszone - niezależnie które wybierzesz sprawią, że Twoje danie będzie doskonałe. Przyprawy mają za zadanie wydobyć najlepszy smak naszego dania, w tym przypadku dania z ryby. Przypraw użyj do marynat, sosów, nacierania lub tradycyjnego panierowania.
Przyprawy do ryb - to one doskonale współgrają z ich smakiem!
Jest najczęściej wykorzystywany do przyprawiania ryb i doskonale współgra z cytryną i pieprzem.
Do jakich ryb?
Do ryb delikatnych chudych jak i tłustych: dorsza, pstrąga, śledzi, łososia.
Przyprawa równie uniwersalna jak koperek, ale ma bardziej intensywny i bardziej dominujący smak i aromat.
Do jakich ryb?
Estragon używaj do wszystkich rodzajów ryb i owoców morza.
W Polsce najczęściej stosowany jest do przyprawiania mięs, jednak świetnie sprawdzi się podczas przygotowania ryb. Majeranek podkreśla smak, ale i wspomaga trawienie.
Do jakich ryb?
Śledzie, łosoś oraz inne tłuste ryby. Doskonały do raków i małży.
Rozmaryn nada rybie musztardowego posmaku. Rozmaryn doskonale komponuje się z pieprzem cytrynowym.
Do jakich ryb?
Tłuste ryby, a w szczególności węgorz.
Oregano podkreśla smak delikatnych i chudych ryb. Przyprawa ta jest sama w sobie bardzo intensywna i nie potrzebuje innych dodatków poza oliwą i masłem.
Do jakich ryb?
Doskonały do chudych gatunków ryb.
Nasiona kolendry będą najlepszym dodatkiem do tłustych ryb. Aby wydobyć pełnię smaku zamkniętą w nasionie kolendry, należy je rozgnieść ostrzem noża lub w moździerzu.
Do jakich ryb?
Doskonały do tłustych ryb.
Jeśli nie wiesz jak dobrać odpowiednie przyprawy, wypróbuj gotowej mieszanki ziół idealnie pasujących do ryb.