Przyprawa do ogórków kwaszonych i małosolnych - przepis
Przyprawa do ogórków kwaszonych i małosolnych - przepis

Przyprawa do ogórków kwaszonych i małosolnych - przepis

 
Ogórki małosolne to smak rozpoczynającego się lata. Czekamy na nie cały rok! Dlatego, aby mieć je pod ręką przygotuj je samodzielnie!Zobacz jakie to proste!
 
Składniki:

1 kg młodych, niewielkich ogórków

2 litry wody
2 łyżki soli

8 ząbków czosnku

4 gałązki kopru

lub gotowa mieszanka do ogórków małosolnych i kwaszonych

Przygotowanie krok po kroku:

Ogórki dokładnie umyj i ułóż je ciasno w słoju lub glinianym naczyniu

Naczynie powinno być dokładnie umyte i wyparzone.

Zagotuj wodę z solą i wrzącą wodą zalej ogórki. Ogórki dokładnie umyj i ułóż je ciasno w słoju lub glinianym naczyniu

Wrzuć czosnek i koper.

Następnego dnia powinny już być gotowe!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium