Płatki drzewa AKACJOWEGO średnio opiekane 100g

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,59 zł 9.59
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Płatki produkowane są z wysokiej jakości drzewa akacji.

 

Płatki te znajdą zastosowanie w produkcji wielu rodzajów alkoholi- destylaty, wina, piwa itp. Dodają subtelne aromaty oraz poprawiają kolor

trunku. Są bardzo proste w użyciu, wystarczy dodać od 2g do 5g na 1l alkoholu i pozostawić na jeden miesiąc. Z płatkami możesz eksperymentować, wymieszaj kilka różnych rodzajów, a za każdym razem uzyskasz inny, niepowtarzalny smak!

 

 Zastosowanie płatków podczas produkcji piwa:

Płatki akacjowe dodaje się zazwyczaj do fermentacji cichej, w celu uzyskania smaków podobnych do tych jakie pojawiają się w czasie leżakowania piwa w beczkach dębowych. Czym ciemniejsze, bardziej opiekane płatki, tym aromat będzie bardziej intensywny. Płatki dodaje się zazwyczaj w ilości 15-30g na 20l piwa. Im dłużej zostawisz płatki w piwie, tym silniejsze uzyskasz aromaty (zazwyczaj 5-7 dni w zupełności wystarczy).

 

 Zastosowanie płatków podczas produkcji wina:

Płatki można stosować do postarzania win. Dodają one taniny i podnoszą ogólny charakter, smak oraz aromat trunku. Wystarczy, że podczas fermentacji dosypiesz 2-3g na 1l wody.

 

 Zastosowanie płatków podczas produkcji destylatów:

Dosyp płatki do destylatu i poczekaj 2 tygodnie (można trunek spożywać wcześniej jednak dłuższe przegryzanie się wzmocni smak, aromat i kolor trunku). 

 

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!

Wyślemy już jutro!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium