Środek klarujący fantom KLARMEDEL
Opis
Środek klarujący fantom KLARMEDEL
Klarowanie trunku powinno być naturalnym procesem, jednak w niektórych sytuacjach ten proces trzeba przyspieszyć.
Martwe drożdże, substancje białkowe lub inne zmętnienia mogą negatywnie wpływać na smak i efekt finalny trunku. KLARMEDEL jest dwuskładnikowym środkiem klarującym, którego działanie możesz zauważyć już po 24 godzinach.
Kiedy stosować środka klarującego?
do wina, które zbyt długo pozostaje mętne
do cukrówki przeznaczonej na destylat
Jak używać środka klarującego KLARMEDEL?
- Po skończonej fermentacji nastaw lub wino zlej znad osadu,
- Dokładnie wymieszaj w celu usunięcia CO2,
- Dodaj zawartość saszetki A i zamieszaj,
- Po około 2-3 godzinach dodaj zawartość saszetki B,
- Zamieszaj i odstaw na dobę,
- Po 24h ponownie zlej znad osadu wyklarowany płyn.
Po użyciu środka klarującego nastaw osiągnie doskonałą przejrzystość, a Ty możesz przystąpić do kolejnego etapu produkcji trunku.
Szczegóły produktu:
Składniki | chityna, kwas jabłkowy E296 |
Opakowanie | 75g |
Na ile litrów | 25l trunku |