Skrobia kukurydziana 1kg
Opis
Skrobia kukurydziana 1kg
Skrobia kukurydziana posiada właściwości zagęszczające, dlatego będzie doskonałym dodatkiem do wypieków, nadając im drobną teksturę.
Jest produktem bez glutenowym!
Jakie właściwości posiada skrobia kukurydziana?
redukuje poziom cukru i tzw. złego cholesterolu,
eliminuje bakterie wywołujące nowotwór jelita grubego,
zwiększa przyswajalność witamin, mikro- i makroelementów,
działa jak błonnik – zwiększa objętość treści pokarmowej, zapewnia uczucie sytości,
Jak używać skrobi kukurydzianej w kuchni?
Wykorzystaj jej do zagęszczania zup, gulaszów i sosów, które będą bardziej przeźroczyste.
Skrobię dodaj najpierw do zimnej wody, wymieszaj, a następnie wlej do sosu lub zupy.
Szczegóły produktu:
Opakowanie | 1kg |