Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie z kroplomierzem 50ml

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 22,79 zł 22.79
ilość szt.
Zyskujesz 22 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie z kroplomierzem 50ml

Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów.

Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei. Podpuszczka mikrobiologiczna jest pochodzenia wyłącznie roślinnego - jest wegetariańska. Podpuszczka ta powstaje poprzez fermentację i oczyszczenie grzyba.

Jak dozować podpuszczkę?

30 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka


Jak używać podpuszczki mikrobiologicznej?

1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.
2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.

Wskazówki:

Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.
Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.
Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.
Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.

Szczegóły produktu:

Opakowanie 50ml 1-2 ml na 10 L mleka (ok. 20-30 kropel na 10 L mleka)

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium