t>

Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń!

601 614 444

do kasy suma: 0,00 zł
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Orlen Paczka, Kurier InPost) już od 300,00 zł.
*nie dotyczy wysyłki szkła powyżej 10kg

Podpuszczka do serów 5x1g

Podpuszczka do serów 5x1g
Podpuszczka do serów 5x1g

Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei.

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 8,49 zł
szt.

Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie 50ml BROWIN

Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie 50ml BROWIN
Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie 50ml BROWIN

Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehe

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 9,29 zł
szt.

Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie z kroplomierzem 50ml

Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie z kroplomierzem 50ml
Podpuszczka mikrobiologiczna w płynie z kroplomierzem 50ml

Podpuszczka jest najważniejszym składnikiem serów. Podpuszczka jest naturalny koagulantem wytwarzanym przez grzyby Rhizomucor Miehei.

Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 20,89 zł
szt.

Podpuszczka naturalna w płynie 50ml SEROWAR

Podpuszczka naturalna w płynie 50ml SEROWAR
Podpuszczka naturalna w płynie 50ml SEROWAR

Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 23,19 zł
szt.

Podpuszczka naturalna w płynie 50ml BROWIN

Podpuszczka naturalna w płynie 50ml BROWIN
Podpuszczka naturalna w płynie 50ml BROWIN

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 15,89 zł
BUTELKA

Podpuszczka

Podpuszczka do sera i akcesoria serowarskie

Podpuszczka do sera to nic innego jak zwierzęcy enzym trawienny, który powoduje krzepnięcie mleka. Oryginalnie wytwarzano ją z żołądków cieląt lub młodych kóz. Obecnie stosuje się głównie wegetariańskie alternatywy. Mikrobiologiczne wersje powstają bowiem poprzez fermentację grzybów. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia zadbał również o te składniki do wyrobu domowego jedzenia. Są u nas między innymi podpuszczka mikrobiologiczna w płynie z kroplomierzem, wersja do sera, a także naturalna. Zazwyczaj 1 gram wystarcza na nawet 20 litrów mleka. Są to zatem bardzo wydajne składniki. W naszym sklepie stawiamy przede wszystkim na zdrowe i naturalne składniki. Dlatego właśnie każdy nasz artykuł to gwarancja pochodzenia prosto z natury. Naszym Klientom proponujemy między innymi wyroby firmy Serowar, czyli uznanego w środowisku producenta. Z naszą ofertą w tej kategorii Twój domowy nabiał będzie miał niezapomniany smak oraz aromat. Domowy wyrób jedzenia to coraz popularniejsze zjawisko. Tylko on jest bowiem gwarancją jakości i braku szkodliwych składników.

Podpuszczka do sera

Podpuszczka to ważny element procesu wyrobu sera. Pod jej wpływem proteiny zawarte w mleku zaczynają krzepnąć (również przy udziale bakterii). Efektem jest właśnie skrzep. Ten z kolei oddziela się od serwatki, która jest odpadem. Cały proces nazywa się koagulacją mleka i jest on podstawowym procesem podczas wyrobu nabiału w ogóle. Podpuszczka ma także wpływ na smak produktu końcowego. Zazwyczaj dodaje mu ostrości. Obecnie na rynku można dostać obecnie wyodrębnione enzymy z żołądków zwierząt w płynie oraz podpuszczki wegetariańskie. Te pierwsze są niezbędne do wyrobu serów długo dojrzewających. Jednak do zastosowań domowych wystarczy wersja wytworzona z odpowiednich grzybów. Ona także występuje w postaci płynu lub proszku. Jeśli chcemy zacząć próby z domowym wyrobem nabiału – to optymalna propozycja. Wystarczy wlać ją do sera i zakryć pokrywką. Po kilkudziesięciu minutach efektem jest piękna i gładka masa. Efekt, który tylko zachęca do dalszych eksperymentów z domową żywnością. Nasz serwis online chętnie w nich pomoże.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium